En podd för Almedalen


Lars_Erlandsson

Hej Lars Erlandsson! Vem är du?

 - Jag är en 35-årig (snart) tvåbarnspappa som nu är i startgroparna för att etablera ett produktionsbolag inom poddradioproduktion och bli en del i den fantastiska demokratisering av radiomediet som vi ser just nu. Jag avslutade precis mina studier på ekonomlinjen där jag skev min magisteruppsats om just podd-fenomenet, så det passade ju bra. Jag slutade i fredags mitt jobb som projektledare på Folkets Hus och Parker.

Vad är Almedalspodden för något?

- Almedalspodden är ett projekt som Poddradiohuset gör tillsammans med kommunikationsbyrån Great Beyond. Det är också den manifesta produktionen av vår vilja att förmedla nya röster och perspektiv på Almedalsveckan.

När startades den?

I år och när vi klev av färjan och tryckte på Rec.

Vilka vill ni nå ut till?

Alla! Men det är klart, drömmen är alltid att nå ut till de som kanske av olika anledningar inte följer Almedalsveckan i de etablerade medierna. Som min uppsats visade så är det många unga människor som lyssnar på podd och de vill vi gärna nå ut till, så då har vi valt rätt medium.

Vad gör ni under Almedalsveckan?

Vi har sprungit runt med micken i högsta hugg på stan och intressanta seminarier och igår (torsdag) hade vi öppet poddlabb och öppen studio vid St Hans Torg. Här gjorde poddradio med en hel drös jättespännande och intressanta personer och organisationer.

Vilka är det som driver podden?

Det är jag och kommunikationsbyrån Great Beyond med Joakim Johansson i spetsen. Jag kör delat programledarskap med Victor Harju, från Great Beyond.

Barakat_Ghebrehawariat

Hur har intresset för podden varit?

Alla är positiva! Alla som testat att podda lämnar inspelningen med ett leende på läpparna. Och många på plats tycks känna till att vi är här. Joakim har ju stripat upp en bil där det står stort Almedalspodden som kört runt här under veckan. Jocke gillar att köra bil och har kört runt runt, så det har blivit mycket fin marknadsföring.

Hur många gånger har du varit i Almedalen?

Fyra gånger, första gången med Riksteaern och Kulturpartiet 2005. Därefter två gånger som +1 till min fru och så i år då.

Vilket är ditt bästa Almedalsminne?

Oj, det är många. Men Almedalspoddens poddlabb igår har seglat upp som en favorit här i närminnet.

Ditt bästa tips för en Almedalsbesökare?

Kör hårt hela veckan och boka in en semester på Gotland veckan efter, som du kan se fram emot. Jag kan rekommendera STFs Vandrarhem på Stora Karlsö.

Lars Erlandsson har skrivit en magisteruppsats om podcasts och hur de behandlar företag och sponsring. Uppsatsen finns att läsa här.

Länk till Almedalspoddens hemsida.

Länk till Almedalspodden på Itunes.