Rapportsläpp om öppen invandring

Tillsammans med den liberala tankesmedjan Migro presenterade debattören och författaren Fredrik Segerfeldt en ny rapport under tisdagen. Rapporten har namnet ”En arbetsmarknad för alla – så kan integrationen förbättras” och huvudsyftet är en värld med öppna gränser och därmed även fri invandring.

15 procent av alla boende i Sverige är födda i ett annat land och arbetslösheten i denna grupp ligger på 15.9 procent (jämfört med 6.4 procent bland inrikes födda.). Rapporten visar att Sverige är sämst av alla OECD-länder på integration. I Sverige är sysselsättningsgraden för utrikes födda endast 82 procent av den för inrikes födda.

Segerfeldt presenterade en jämförelse mellan utbildningsnivå och produktivitet på arbetsmarknaden samt förde upp en diskussion om diskriminering. Hans slutsatser är att lösningen på problemen är följande:

  1. Fler enklare låglönejobb
  2. Sänkta bidrag
  3. Sänkt skatt på arbete, framförallt för låga inkomster
  4. Ökat jobbfokus i mottagandet av utrikes födda

Efter presentationen hölls en paneldebatt mellan Fredrik Segerfeldt, Hanna Wagenius (CUF), Erik Bengtzboe (MUF) och Farbod Rezania (Svenskt Näringsliv).

Erik Bengtzboe fokuserade främst på att tala om ökat jobbfokus i mottagandet och tog upp Solna som ett positivt exempel där man kombinerar språk och utbildning med jobb eller praktik.

IMG_1814Farbod Rezania menade att Sverige behöver ”mer liberalism i politiken” och betonade vikten om individanpassad mottagning.

Hanna Wagenius pratade precis som Segerfeldt om en misslyckad integrering och att alla jobb behövs, oavsett status.

”Det faktum att 15-åringar dör i krig är så mycket viktigare än den här jävla skitrapporten.”

Med de orden avslutade Fredrik Segerfeldt diskussionen och betonade återigen rapportens slutsats om att öppna upp gränser.

Här kan du läsa rapporten i sin helhet.