Ansiktslyft och ny ledning för Makthavare.se

Till sommarens Almedalsvecka kommer politikbevakningssajten Makthavare.se att genomgå en rejäl ansiktslyftning. Inte bara får sajten ett nytt utseende och nya funktioner – även redaktionsledningen är ny.

Det blir Emil Claesson som axlar rollen som chefredaktör efter Jonas Morian. Emil är sedan fem år en aktiv socialdemokrat genom förtroendeuppdrag i partiet och SSU. Han studerar juridik och internationella relationer på Stockholms universitet och gör just nu praktik på pr-byrån Prime. Tidigare har Emil hunnit med att vara politisk sekreterare för SSCO och nyligen blev han vald till förbundssekreterare för Unga Republikaner. Under presidentvalrörelsen i USA var han en av Makthavare.se:s korrespondenter på plats, deltog i och följde Obama-kampanjen.

Ny nyhetschef blir Joakim Holmertz. Emil och Joakim kompletterar varandra politiskt genom sina bakgrunder i SSU respektive LUF – men framförallt är de två kompetenta personer med gott omdöme och idéer om hur Makthavare.se kan fortsätta utvecklas.

Makthavare.se ägs formellt av Inre kabinettet AB som också utser sajtens chefredaktör.

– Det är ett imponerande gäng som nu tar över driften av Makthavare.se, säger Inre kabinettets styrelseordförande Stina Morian. De har spännande idéer och ett häftigt engagemang. Vi är säkra på att de kommer att göra ett kanonjobb!

Sedan 2006 har Makthavare.se:s stora nätverk av skribenter och andra medarbetare oavlönat på sin fritid granskat såväl kända som okända beslutsfattare, tjänstemän och opinionsbildare. Genom åren har många skribenter sedan gått vidare till roller som bland annat höga statstjänstemän, ministrar och välkända journalister. Även i år planerar man, trogen sina rötter som Almedalsbloggen, att bevaka Almedalsveckan. Emil Claesson tror på en blandning av entusiastiska debutanter och erfarna Almedalsrävar:

– Makthavare.se ska även i fortsättningen vara nyhetsförmedlaren som är bäst på att ge en insikt i andras agendor. Det nya gänget som kommer att driva sajten, med gästspel av tidigare skribenter, är allihop av en yngre generation politiskt intresserade och aktiva, säger den nye chefredaktören Emil Claesson.

- Vår styrka är att vi alla har erfarenheter, insikter och kontaktnät in i politikens värld, som är omöjliga att få på annat sätt en genom färskt engagemang. Politik för oss är så roligt att vi tar det på allvar. Med vår förnyelse vill vi behålla dagens läsarkrets, men även intressera en yngre generation, säger Claesson.

Kommentera