Krönika: ”Dags att lämna över”

Jag var med att grunda Almedalsbloggen som sedan blev Makthavare.se, och i snart två år har jag fungerat som sajtens chefredaktör. Nu har det blivit dags att lämna vidare ansvaret.

Bakgrunden är att jag börjar på ett nytt spännande jobb, som vikarierande presschef på Almega. Det är nu i och för sig inget konstigt att ha jobb vid sidan av Makthavare.se. Alla i redaktionen jobbar ju ideellt med sajten och har andra jobb och uppdrag som huvudsakliga sysselsättning. Men då Makthavare.se är så intimt förknippad med Almedalsveckan – där också Almega är en viktig aktör – har jag kommit fram till att det är bäst att låta någon annan ta över.

Vad som nu sker är en rekryteringsprocess, där gänget bakom Makthavare.se – Inre kabinettet AB – hör sig för bland tidigare skribenter och andra i vårt rika nätverk efter en lämplig efterträdare. Jag är själv inte delaktig i detta arbete, men vill man veta mer så prata i första hand med Inre kabinettets vd [[Magnus Ljungkvist]], styrelseordförande [[Stina Morian]] eller ledamot [[Ida Thulin]].

Själv är jag övertygad om att en ny chefredaktör kommer att innebära en välkommen nytändning för Makthavare.se.

Efter snart sju år (inklusive tiden som Almedalsbloggen), och en hel del förändringar, har Makthavare.se mognat till en självklar del i det mediala landskapet. Vi bevakar politik och samhällsfrågor annorlunda än andra och bjuder på perspektiv andra ofta missar. Och vi som gör det är ideellt engagerade politiknördar som drivs av ambitionen att förnya svensk politisk journalistik. Det har blivit dags för någon annan att gå vidare med den utmaningen.

För egen del kommer jag sannolikt inte släppa Makthavare.se helt, även om jag lämnar posterna som chefredaktör och ansvarig utgivare. Jag hoppas kunna verka en del i kulisserna, som skribent och medarrangör av våra uppskattade Makthavaröl. Och om inte förr så hoppas jag träffa många av er, kära läsare, i Almedalen i sommar.

Kommentera