Sveriges 100 mäktigaste

Det har varit ett händelserikt år i politiken, vilket gett återverkningar på Fokus sammanställning av landets 100 mäktigaste personer. Bland de tio i topp är det ett helt nytt namn och några som klättrat i olika grad från tidigare lägre placeringar.

Årets tio mäktigaste (förra årets placering inom parentes):

1. [[Fredrik Reinfeldt]] (1)
2. [[Anders Borg]] (2)
3. [[Stefan Löfven]] (20)
4. [[Jan Björklund]] (4)
5. [[Karl-Petter Thorwaldsson]] (NY)
6. [[Leif Johansson]] (28)
7. [[Annie Lööf]] (3)
8. [[Göran Hägglund]] (18)
9. [[Marcus Wallenberg]] (12)
10. [[Stefan Ingves]] (7)

Andra nya på listan (i vissa fall i form av återvändare) är [[Magdalena Andersson]] (på plats 13), [[Peter Wallenberg jr]] (31), [[Göran Persson]] (32), [[Catharina Elmsäter-Svärd]] (40), [[Maria Larsson]] (41), [[Mikael Damberg]] (43), [[Henry Sténson]] (44), [[Roberta Alenius]] (46), [[Emma Lennartsson]] (47) och [[Ingemar Hansson]] (51).

Åter andra har fått lämna listan. Bland andra [[Annika Falkengren]], [[Bertil Östberg]], [[Björn Savén]], [[Fredrick Federley]], [[Håkan Juholt]] och [[Ilmar Reepalu]].

Kommentera