Alliansen på Stockholm Pride

I ett pressmedelande från Stockholm Pride (7/7) betonas att Prideveckan liksom Almedalsveckan är en politkervecka. Pride innebär ett fokus på hbt-frågor och är ett utmärkt tillfälle för politiker att visa sitt stöd för hbt-rörelsen. Makthavare.se har ringt runt till partierna för att höra om partiledarna kommer att gå med i paraden och hur man har valt att medverka i festivalen.

[[Anna Neumann]], pressekreterare för folkpartiet:
- Att vara med under Prideveckan är viktigt för oss eftersom det handlar om frågor som vi har kämpat för länge. Hbt-liberalerna har ett tält i Tantolunden.

- [[Jan Björklund]] kommer att vara i Sigtuna på lördag för att fira Raoul Wallenbergs hundraårsdag, så han kommer inte att gå med i paraden. [[Birgitta Ohlsson]] och [[Nyamko Sabuni]] kommer däremot att gå med.

Birgitta Ohlsson är även i invigningstalare tillsammans med [[Mona Sahlin]].

[[Hanna Ekeroos]] pressekreterare för kristdemokraterna:
- [[Göran Hägglund]] är på semeseter så han är inte i stan på lördag. Enskilda kristdemokrater kommer att gå med i paraden, men inget organiserat.

- Vi kommer att ha ett seminarium på fredag med [[Acko Ankarberg Johansson]]. [[Caroline Szyber]] kommer att delta i festivalen i sina båda roller som riksdagsledamot och distriktsordförande för kd i Stockholms stad.

Makthavare.se har tidigare rapporterat om kd:s aktiviteter under Stockholm Pride.

[[Fredrik Saweståhl]], ansvarig för moderaternas Pridemedverkan:
- Det kommer att bli som vanligt, med seminarier och tält i parken. [[Fredrik Reinfeldt]] kommer nog inte att gå med i paraden. Jag tror att han är bortrest på semester.

[[Johan Kling]], Pridesamordnare för centerpartiet:
- [[Annie Lööf]] kommer att gå med i paraden. Liksom [[Gunilla Hjelm]], ordförande Centerkvinnorna, [[Anna Sandström]], ordförande Centerstudenter, [[Tobias Alfredsson]], ordförande Centerpartiets nationella HBT-nätverk, [[Kerstin Lundgren]], utrikespolitisk talesperson, [[Per Lodenius]], riksdagsledamot och [[Anna C Nilson]], kommunalråd i Solna. För att nämna några.

Kommentera