From Tyskland with Lööf

Centerpartiets [[Annie Lööf]] lämnade över sitt ekonomi-politiska seminarium till [[Klaus F. Zimmerman]] från Universitetet i Bonn som berättade om vad Sverige kan lära av den tyska arbetsmarknaden.

Saknar du egna idéer kan du alltid låta någon annan stå för tankarna. När centerpartiet bjöd in till sitt ekonomi-politiska seminarium var det återigen politikens älsklingsland Tyskland som fick stå i fokus.

Tyskland må vara ett framgångsexempel i arbetsmarknadsfrågor, men att använda dem som enda exempel på framgångsrik politik börjar kännas lika upprepande som ett trött technobeat från Berlins klubbscen.

Annie Lööf inledde seminariet med ett stort leende och glänste med sin tyska, innan hon fortsatte på en mycket knackig engelska.

– Vi ska ha en offensiv och skarp agenda för fler jobb, sa Lööf. En hållbar arbetslinje och ökad sysselsättning, framför allt bland unga, är den enskilt viktigaste ekonomisk-politiska frågan för centerpartiet.

Flexicurity efter dansk modell och den finska grundskolan var två exempel som Annie Lööf berättade att centerpartiet studerar mycket noga. Förhoppningsvis kan detta leda till att partiet kan presentera fler egna tankar i framtiden.

Kommentera