Mäktigt mingel med Maktsalongen

När mentorskapsprogrammet Maktsalongen bjöd in Almedalens kvinnor till mingel på tisdagskvällen bjöd de inte bara på cava och kakor. De bjöd även på det första feministiska Almedalstalet genom tiderna hölls av journalisten Camilla Wagner där hon uppmanade kvinnor att aldrig ge sig i kampen för jämställdhet.

– Låt aldrig en annan kvinna komma utan med att inte vara feminist, säger [[Camilla Wagner]], journalist. Definitionen av feminism är kvinnors jämställdhet med män och det kan vi alla skriva under på.

– I dag har vi både en jämställdhetsminister och en stadsminister som inte kallar sig för feminister och det är faktiskt mycket mer problematiskt än många vill tro.

Ett hundratal kvinnor hade letat sig till kvällens mingel och många välbekanta ansikten syntes i vimlet. [[Carin Jämtin]], partisekreterare för socialdemokraterna, [[Ylva Johansson]], socialdemokrat och vice ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott och [[Klara Adolphsson]] som gör sin sista vecka som ledarskap- och jämställdhetsexpert på Ledarna.

– I dag insåg jag att jag kommer vara tvungen att ägna resten av min yrkeskarriär med att slåss mot ojämställdhet, sa [[Sara Haraldsson]], en av två initiativtagare till Maktsalongen och denna vecka även skribent på Makthavare.se.

– Vi hoppas att ni byter ordentligt med visitkort här i kväll, sa [[Sofia Brändström]], den andra halvan av initiativet, som berättade att Maktsalongen vill vara en naturlig arena där kvinnor kan nätverka och utbyta idéer.

Tanken är att det här ska bli ett årligt inslag i Almedalsveckan. Om eventframgång kan mätas i mingelsorl kan Maktsalongens initiativ konstateras ha varit ett både efterlängtat och uppskattat inslag bland de inbjudna kvinnorna på plats.

Kommentera