Framtida makthavare: Filip Soljsö (m)

Utbildningspolitik och frihandel står högt i kurs för dagens framtida politiska makthavare, [[Filip Solsjö]]. Filip Solsjö är förste vice ordförande för moderata studenter och brevsvarare på Justitiedepartementet. Han har ett tidigare engagemang från studentrörelsen som vice ordförande för Stockholms universitets studentkår samt styrelseledamot i Stockholms studentkårers centralorganisation och Sveriges förenade studentkårer.

Det politiska engagemanget väcktes ganska sent. När Solsjö flyttade till Stockholm 2007 ville han engagera sig inför valet till Europaparlamentet och tyckte att moderaterna var det parti som stod närmast. Han blev då upplockad av den lokala partiföreningen, och efter det har det liksom rullat på.

Filip Solsjö gillar alla aspekter av politiken, inte bara möjligheten att påverka, utan även det han kan lära sig. Den frågan Solsjö brinner för mest är internationell handel.

- Det är oerhört viktigt med frihandel, säger Filip Solsjö. Det är det som frigör människor.

Även studentpolitik ligger Solsjö varmt om hjärtat och i sitt engagemang inom moderata studenter vill han bredda och fördjupa organisationens student- och utbildningspolitik.

Framöver ser Filip Solsjö det som självklart att han ska engagera sig i moderaterna och att han ska kandidera till något i valet 2014, men han vill helst ha en karriär vid sidan om politiken också. Stanna inom politiken kommer Solsjö att göra, frågan är på vilken nivå. Säkert är att vi kommer att se mer av Filip Solsjö i framtiden.

Kommentera