Elallergi skapar spricka i miljöpartiet

Dagens Medicin avslöjar i dag att miljöpartiets europaparlamentariker [[Carl Schlyter]] har skrivit under en förklaring från parlamentets gröna grupp om att EU:s medlemsstater bör godkänna elöverkänslighet som diagnos.

Makthavare.se pratade med [[Alf Karlsson]], teamschef för miljöpartiets samhällsteam, för att reda ut vad partiet tycker i den här frågan.

– Carl Schlyters kommentar får stå för honom som enskild partimedlem och inte är den officiella linjen från miljöpartiet, svarar Karlsson.

Elöverkänslighet saknar i dag vetenskapligt stöd och kort efter Dagens Medicins avslöjande fick miljöpartiet kritik på Twitter. Kritikerna fick genom det officiella mp-kontot svaret att politiker inte ska sätta diagnoser utan att det ska göras av läkare. Samma argument förs fram av Alf Karlsson som miljöpartiets officiella ståndpunkt i frågan.

– Politiker ska inte hålla på med vad som är diagnoser och inte. Vad som är en sjukdom ska avgöras av hälso- och sjukvårdspersonal och grundas på forskning och vetenskap, säger Alf Karlsson.

Kommentera