Båtmani(fest)erande KDU

Tredje gången gillt för KDU-skutan med mål att sända politiska förnödenheter till Sveriges maktelit under Almedalsveckan.

Under valåret 2010 lättade KDU Stockholm ankar för första gången, något som Makthavare.se skrev om här. Segelbåten, som gick mellan Lidingö och Visby, fick det något provokativa namnet Ship to Vizby. Enligt upphovsmännen finns en socialistisk blockering hos makthavarna som förtrycker människor och som håller verklighetens folk tillbaka. Båten har väckt viss uppmärksamhet, och under premiäråret hoppades till exempel Expressen att skeppet/segelbåten skulle bli bordat från luften av en pluton specialutbildade elittyckare från Södermalm.

Nå. I år är det dags igen. På Facebookinbjudan till båten står det mindre om politiska förnödenheter och mer om vinmingel. Makthavare.se ville dock veta mer än vad som syns i en digital inbjudan och kontaktade [[Carl-Johan Schiller]], distriktsordförande för KDU Stockholm och ansvarig för den så kallade frihetsflottiljen.

Han berättar att några missförstår intentionerna och ser det hela som ett sätt att driva med andra båtmanifestationer som till exempel Ship to Gaza, men att detta absolut inte är meningen. Snarare handlar det om att anspela på andra manifestationer till sjöss med viktiga politiska frågor. Båtkonvojen är helt enkelt deras sätt att få genomslag och få fram deras budskap, något som de också anser sig ha fått då Ship to Vizby varit på mångas läppar.

- Vi vill belysa frågorna som det kristdemokratiska skeppet kommer lastat med. Det handlar om valfrihet för alla familjer, ökad trygghet och fler poliser, samt sänkt skatt och mindre klåfingrighet från politiker.

Men er Facebookinbjudan verkar ju mest vara en inbjudan till ytterligare ett vinmingel?

- Vårt mingel är bara en liten del av manifestationen. I samband med att vi seglar från Stockholm kommer debattartiklar att skickas ut och vi kommer under veckan finnas på plats för att kommentera händelser via Twitter osv. Själva minglet är ett sätt att skapa en mötesplats för både frihetskämpar och sneseglare för att samtala om intressanta händelser.

Drömgästen för Carl-Johan Schiller är biståndsminister [[Gunilla Carlsson]].

- Gunilla Carlsson vore roligt att ha ombord. Hon, precis som Ship to Vizby, räds inte att ta bladet från mun och röra runt i grytan. En annan duktig kvinna är [[Gudrun Schyman]] som är välkommen över landgången.

Kommentera