Nominerade till mp:s partistyrelse

Miljöpartiets riksvalberednings förslag till ny partistyrelse är klart. 15 ledamöter inklusive språkrör föreslås. Ledamöterna i mp:s partistyrelse sitter i två år. Varje år står hälften av platserna på spel. Valet äger rum på partiets kongress i Umeå 25-27 maj.

Valberedningens förslag till styrelseledamöter 2012-2014:
[[Maria Ferm]] – riksdagsledamot, tidigare språkrör för Grön ungdom, partiets talesperson för migrationspolitik, justitiepolitik och integritetspolitik (nyval), [[Göran Håden]] – populär mp-bloggare (nyval), [[Jon Karlfeldt]] – manegementkonsult, ledamot i partistyrelsens arbetsutskott, tidigare språkrör för Gröna studenter (invald i ps 2010), [[Lennart Olsen]] (invald i ps 2008)
[[Yvonne Ruwaida]] – sammankallande för partiprogramsgruppen, tidigare ekonomisk-politisk talesperson och borgarråd i Stockholm (invald i ps 2006, även 1996-1999), [[Bayram Uludag]] – sitter i kommunfullmäktige samt i utbildningsnämnden i Botkyrka (nyval), [[Helene Öberg]] – sammankallande i partistyrelsen, vice gruppledare och hälso- och sjukvårdspolitisk talesperson i Stockholms läns landsting (invald i ps 2010).

Redan valda (förra årets kongress) och som sitter till 2013:
[[Bodil Ceballos]], [[Jonas Eriksson]], [[Karin Svensson Smith]], [[Karin Thomasson]], [[Max Andersson]] och [[Akko Karlsson]].

Kommentera