Reepalus försök till svar och lösning

I höstas var det ett förslag om utvisning av medborgare som orsakade en kritikerstorm. Nu har Malmös starke man [[Ilmar Reepalu]] (s) fullt upp med att dementera följande:
-  En förändrad Ebo-lagstiftning skulle kunna vara en lösning på rasistiska brott.
- Den judiska församlingen i Malmö är infiltrerade av Sverigedemokraterna.

Det var i ett brev som gick ut till till flera ministrar, riksdagsledamöter från Malmö och kommunstyrelsens ledamöter, men även till myndigheter som polis, tull och länsstyrelse – som Ilmar Reepalu tillsammans med moderaterna, folkpartiet, Pensionärspartiet SPI och Sverigedemokraterna bjöd in till en diskussion om hur tryggheten skulle öka och brottsligheten minska i Malmö. Gott så. Men i brevet står det också ”Slutligen vill vi att Ebo-lagstiftningen ses över då den bidrar till den ökande segregationen i våra storstäder.”

Som författaren och s-debattören [[Åsa Petersen]] skriver i E-kuriren: ”Man kan tycka vad man vill om ebo-lagen. Men varför lyfter Malmös kommunstyrelse in den i en diskussion om kriminalitet? På så sätt görs brottslighet till en fråga om etnicitet”.

Petersen påminner om den misstänkte serieskytten Peter Mangs – som sitter anhållen för tre mord och femton mordförsök – och ställer frågan om Reepalu och de andra undertecknarna menar att en förändrad ebo-lag hade kunnat stoppa Mangs?

Vidare. Den judiska församlingen i Malmö beräknar att 10-15 familjer har lämnat Malmö på grund av antisemitism. Rabbinen i församlingen är ständigt utsatt för hot och glåpord. Det liberala magasinets Neos chefredaktör [[Paulina Neuding]] intervjuar Reepalu om den tuffa situationen för judar i Malmö, och får då veta att Reepalu är ”förvånad över den starka kopplingen mellan judiska församlingen och Sverigedemokraterna”. Han påstår vidare att han sett sd-profilen [[Kent Ekeroth]] på den judiska församlingens möten, och att denne är nära släkt med en av de ledande inom församlingen.

Neuding frågar Ekeroth, som säger att han inte haft kontakt med församlingen på flera år. Något som också styrks i Dagens Nyheter av Malmö judiska församlings ordförande.

I samma DN-artikel backar Ilmar Reepalu när det gäller infiltrationen och menar att han uttryckt sig fel. Men han är samtidigt väldigt förvånad och tycker att det är obehagligt att Sverigedemokraterna har fått utrymme på ett möte som han trodde var församlingens.

Samma parti, Sverigedemokraterna, som Reepalu skriver brev och arrangerar egna möten tillsammans med alltså.

Kommentera