Välkommen till Almedalen!

Ända sedan Makthavare.se drog igång verksamheten, då som Almedalsbloggen, har vi strävat efter att ge Almedalsveckans besökare och andra intresserade en så heltäckande bild av veckan som möjligt. För många handlar veckan om att knyta kontakter, mingla och ha roligt. Men någon deltagarförteckning har inte funnits, förrän vi skapade en.

Med stöd från Intellecta Corporate har Makthavare.se:s [[Hampus Brynolf]] (som av en händelse arbetar just på Intellecta) konstruerat denna Almedalsregistrering med syftet att skapa den mest heltäckande databasen över vilka som närvarar i Almedalen, när de är där – och i vilken egenskap. Samtidigt bygger vi upp en lista över vilka Twitteralias, Facebookprofiler och bloggar Almedalsbesökarna har.

Resultatet går att se på www.almedalen.makthavare.se – där man alltså kan registrera sig, genom sitt Facebook- och/eller Twitter-konto. Sidan ska (förhoppningsvis) också fungera i mobiltelefoner.

Redan nu kan du som registrerat dig se vilka av dina Facebook- och Twitter-kontakter som också gjort det, vilka dagar de angett att de kommer att vara på plats och i vilken egenskap. Mer funktionalitet kan komma att följa; t ex blogglistor, listor över Twitterkonton och lite annat smått och gott (allt i mån av tid!).

Utöver de rena databastjänsterna kan vi bygga statistik kring besökarna i Almedalen. Kanske blir det något som liknar den gamla fina makthavarkartläggningen? I vilket fall – vi lovar att inte sälja vidare informationen du lämnar och vi kommer inte att spamma dig. Vi är helt enkelt inte jätteonda.

Kommentera