Sd skjuter upp konferens om islamisering

[UPPDATERAD 2] Efter Makthavare.se:s avslöjande om den internationella konferens om islam och islamisering Sverigedemokraterna tänkt arrangera i Sveriges riksdag i höst, har det hänt saker. Det senaste beskedet är att konferensen – som ledande partiföreträdare tidigare förnekat kännedom om – ställs in.

När Makthavare.se kontaktar riksdagens lokalbokning för att undersöka om Sverigedemokraterna verkligen tänkt använda andrakammarsalen, som bokades redan i januari, får vi beskedet att den nyss avbokats av Sd:s riksdagskanslichef [[Mikael Valtersson]].

Den orsak som uppgetts är att de inbjudna huvudtalarna blivit indisponibla.

Vi har återigen sökt Kent Ekeroth, som var den som bokade lokalen från början, för en kommentar – dessvärre utan framgång.

* * *

I ett mejl till Makthavare.se uppger [[Kent Ekeroth]], som var den som bokade lokalen från början, att ”lokalen bokades preliminärt men avbokades i maj p.g.a. att det rent schematekniskt fanns vissa problem”. Han tillägger att arrangemanget inte är inställt utan uppskjutet.

Till Expo.se medger nu Sverigedemokraternas pressansvarige [[Martin Kinunnen]] att Ekeroth bokade en lokal i våras och att det fanns det planer på en konferens, men att den bara var på idéstadiet. Kinunnen säger att han vidare att han inte vet vad konferensen skulle handla om, men att den mycket väl skulle kunna ha varit tänkt att beröra islamisering.

* * *

I ett nytt mejl, samt på sin egen blogg, skriver på måndagskvällen Ekeroth att konferensen avbokades ”långt innan Breivik” – på grund av att en talare från USA inte kunde det aktuella datumet. På bloggen skriver han också att konferensen kommer att bli av. Något nytt datum meddelas dock inte.

Makthavare.se konstaterar att våra källor uppger något annat än vad Kent Ekeroth påstår och att någon avbokning inte skedde hos riksdagens lokalbokning förrän efter att vi uppmärksammat den planerade konferensen.

Kommentera