Bara för ungdomar

Pride Ung, ett samarbete mellan Egalia/RFSL Stockholm, RFSL Ungdom, Stockholm Pride och Lava/Kulturhuset. Under Pride finns verksamhetskoordinator [[Jojo Stenberg]] på plats.

Varför behövs Pride Ung?

- Pride ung är den delen av Pridefestivalen som riktar sig helt till ungdomar i åldrarna 13-25 år. Pride Ung är ett alkoholfritt, ledarlett alternativ där man kan hänga, pyssla, träffa andra ungdomar och ta del av spännande workshops och scenuppträdanden. Pride Ung behövs för att ge unga hbtq-personer och deras vänner ett tryggt och alkoholfritt, lekfullt och kreativt rum under den fantastiska Prideveckan.

Vilka kommer hit?

- Alla möjliga ungdomar i åldrarna 13-25 år. Och en hel del turister med annan ålder än målgruppen. Dessa blir dock stoppade med ett leende i dörren av Pride Ungs fantastiska personal.

Vad får man göra här?

- Man får pyssla, hänga, fika, prata med ledarna, gå på serietecknarworkshops, snacka-sex workshops, spela spel, sjunga singstar och uppträda själv på scen om man vill.

Hur många kommer varje dag?

- Tidigare år har det varit mellan 200-300 besökare per dag. I går på vår enastående invigning var det runt 300 besökare.

Hur många år har Pride Ung funnits?

- Sedan 2006, då mest Egalia och Lava. Men det mer strukturerade samarbetet mellan Stockholm Pride, RFSL Stockholm, Lava/Kulturhuset och RFSL Ungdom har växt fram de senaste fyra-fem åren.

Vilka förebilder har ni?

- Förebild för vår plats är Egalia som är ett fritidshäng för unga hbtq-personer och drivs av RFSL Stockholm. Egalia fungerar som en trygg frizon för ungdomar som bryter mot heteronormen och tvåkönsnormen. Pride Ung är lite som Egalia men med bonusar från ungdomsparadiset Lava, lyckokakan Pride och superhjälten RFSL Ungdom! Personliga förebilder får bli med stora bokstäver: THOMAS BEATIE!

Kommentera