Lugnet före stormen

Det är dagen innan årets Almedalsvecka drar igång och Visbys centrala delar är känslan av lugnet före stormen påtaglig. Fler och fler beslutsfattare och redaktioner utgör en naturlig del av gatubilden.

Under lördagen anlände delar av Makthavare.se-redaktionen för att gruppera inför veckan som kommer. Detsamma gäller för övriga målgrupper för årets Almedalsvecka, medieredaktioner, beslutsfattare och andra opinionsbildare. Vi såg [[Gunnar Hökmark]] handla mat, [[Carina Hägg]] strosa runt med familjen och den tidigare MUF-pressisen [[Gustaf Stenlund]] föröka hitta någonstans att äta. Även de större medierna har börjat anlända. På färjan över från Nynäshamn mötte vi delar av Aftonbladets såväl ledar- som debatt- och nyhetsredaktioner och vid en av Visbys restauranger noterade vi medarbetare från både SR och SVT.

Men även mer konkreta förberedelser börjar göra sina avtryck. Transportfartyget M/S Sigyn står vid kaj i Visby hamn, Fortum byggde upp en flotte i hamnen och runt omkring börjar banderoller markera organisationers och företags revir.

Till årets Almedalsvecka är över 1400 arrangemang anmälda, vilket är rekord. Igen. Just nu är det lugnt i Visby, men lugnet är förrädiskt. Om mindre än ett dygn drar cirkusen igång, då har stormen definitivt dragit in över Visby.

Kommentera