Makthavare.se i Almedalen

[UPPDATERAD] För femte året i rad satsar Makthavare.se stort på att bevaka Almedalsveckan. Med en redaktion på c:a 25 personer är ambitionen att bjuda på den mest heltäckande bevakningen av tal, utspel, seminarier, debatter och pr-kupper under veckan. Även en del skvaller utlovas.

Under de år vi funnits har Makthavare.se etablerat sig som en politikbevakare att räkna med. Våra ideellt arbetande skribenter, fotografer och webbtekniker tillför något som annars hade saknats i den politiska journalistiken. Och det är värt att understryka: vi gör allt detta oavlönat på vår fritid.

I skrivande stund finns det 881 registrerade evenemang i det officiella Almedalsprogrammet, men ytterligare ett par hundra sägs fortfarande granskas i väntan på godkännande. Och erfarenheten tyder på att fler lär trilla in.

Jag har nu den stora äran att presentera årets Almedalsredaktion! Som tidigare är det en blandning av erfarna Almedalsbesökare och debutanter, människor med journalistisk respektive politisk och pr-bakgrund. Alla rekryterade för att genom sina egna bakgrunder och intressen ge en så bred bild av samhällsdebatten som möjligt.

Makthavare.se:s Almedalsredaktion 2011:

Jonas Morian, chefredaktör (Frilansskribent och kommunikationsrådgivare på Rådhusgruppen City, s-debattör och krönikör i bl a Aftonbladet och Västerbottens-Kuriren.)
Charlotte Naversten, nyhetschef (Kommunikatör på Fastighetsägarna Sverige, tidigare politisk tjänsteman för moderaterna i Stockholms läns landsting och i riksdagen.)
Anders Eriksson (Handläggare på Försvarsmakten, tidigare generalsekreterare på Värnpliktsrådet.)
Andreas Henriksson (Frilansjournalist med bakgrund på bl a Finanstidningen, E24, Dagens Media, Dagens Industri och TT. I dag debattredaktör för DagensSamhalle.se.)
Anna Loverus (Ny! Konsult på Wky Communications och frilansar som journalist samtidigt som hon pluggar i Uppsala. Bloggar på annaloverus.se.)
Anne Brynolf (Läkarstudent med bakgrund som ledarskribent på bl a Liberala Nyhetsbyrån, UNT och Dagens Nyheter.)
Carl Nettelblad (Doktorand, programmeringstävlingsveteran och allmän omvärldsbetraktare. Landstingspolitiker för folkpartiet i Uppsala län. Bloggar på carliriksdagen.blogspot.com.)
Caroline Åslund (Frilansskribent med Poppius-bakgrund, bloggar på carolineaslund.se.)
Cecilia Garme (Frilansande politisk journalist och moderator, med bakgrund från Expressen och tidskriften Bang. Disputerad statsvetare.)
Emmy Rasper (Ny! Känd från Sveriges Radios Brunchrapporten och Kvällspasset i P3. Tidigare på Djungeltrumman.se.)
Eva Cooper (Arbetar på Timbro som ansvarig för Välfärd och reform. Bakgrund som ordförande för Saco Studentråd. Bloggar på evacooper.blogspot.com.)
Frida Johansson Metso (Ordförande för FARR, Flyktinggruppernas och Asylkommittéernas Riksråd. Tidigare ordförande för Liberala ungdomsförbundet. Pluggar till vardags till psykolog i Uppsala.)
Hampus Brynolf (Senior rådgivare på Intellecta corporate, tidigare sociala medier-ansvarig på socialdemokraterna och kommunikationsstrateg på Forum för levande historia.)
Ida Thulin (Chef och ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån. Har ett förflutet som redaktör för idétidskriften Liberal Debatt och som pr-konsult.)
Jonathan Leman (Sitter i redaktionen för tidskriften Expo och jobbar till vardags som skolsamordnare och föreläsare på Expo Utbildning. Bloggar på jonathanleman.blogspot.com.)
Laura Luna (Ny! Makthavare.se:s egen stilreporter som debuterade här på sajten i samband med s-kongressen. Bloggar på babushkadockan.blogspot.com.)
Magnus Ljungkvist (En av Almedalsbloggen/Makthavare.se:s grundare. I dag seniorkonsult på Mix PR, tidigare bl a pressekreterare för socialdemokraterna i Stockholms läns landsting. Bloggar på magnus.ljungkvist.nu/blogg.)
Peter Santesson (Fil.dr i statsvetenskap och forskare på forskningsinstitutet Ratio. Forskningen är inriktad mot politisk förändring och reformpolitikens dilemman. Han samlar på politiska anekdoter, romerska mynt, och driver bloggen inslag.se – en central för samhällsvetenskaplig förströelse.)
Sofia Mirjamsdotter (Ny! Känd i sociala mediesammanhang som Mymlan. Bloggar bl a på mymlanthereal.wordpress.com och Same same but different.)
Staffan Dopping (Ny! Journalistlegendar – numera seniorkonsult på K-Street Advisors. Bloggar på staffandopping.se.)
Stina Ljungkvist (Arkitekt och ekonomiansvarig för Makthavare.se.)
Stina Morian (Analyschef på Yougov Opinion. Tidigare liberal ledarskribent. Bloggar på yougov.se/weblog/category/opinion/opinionsbloggen.)
Tobias Björkgren (Frilansfotograf och Makthavare.se:s bildredaktör. Har tidigare varit förbundssekreterare för Ung Pirat. Bloggar på tobiasbjorkgren.se/category/blog.)
Ulrika Westerlund (Förbundsordförande för RFSL, frilansskribent och frilansredaktör. Tidigare bland annat chefredaktör för tidskriften Bang och ordförande för Stockholm Pride.)
Victor Bernhardz (Redaktör för Dagens Arena. Tidigare frilansjournalist och producent för bland andra SR, SVT, och FN:s Befolkningsorgan UNFPA. Bloggar om skräp på everydaytrash.com.)

Makthavare.se tjuvstartar Almedalsveckan redan på fredag den 27 maj, med ett mingel i samarbete med pr-byrån K-Street Advisors på Collage i Stockholm.

Kommentera