Kd på Stockholm Pride, men utan Hägglund

[UPPDATERAD 2] Kristdemokraterna deltar för första gången med ett eget tält på årets Stockholm Pride i augusti. Kd:s distriktsstyrelse i Stockholm har beslutat att aktivt delta i firandet i Kungsträdgården med tält och ett seminarium. Men beslutet är långt ifrån okontroversiellt i partiet.

Distriktsordförande [[Caroline Szyber]] säger till Svenska Dagbladet att hon hoppas att närvaron ska bidra till att förändra bilden av kd som ett hbt-fientligt parti. Redan förra året var Szyber en av arrangörerna bakom kd Stockholms första seminarium på Pridefestivalen. Hon har i ett brev underrättat partistyrelsen om beslutet. [[Göran Hägglund]] kommer dock inte att delta, ”eftersom han har semester då”, säger pressekreteraren [[Marie Skogward]] till SvD.

Partiveteranen [[Annelie Enochson]] tycker dock att partikamraterna i Stockholm visar prov på ”dåligt omdöme”.

Förra året väckte Enochson uppmärksamhet då hon gick ut och deklarerade att det var fel att skattepengar gick till Pride och till att ”hylla dekadensen som följer i Prides spår”. Hon upprördes av ”löspenisar”, ”ekivoka budskap” och att ”alla Stockholms flaggstänger flaggar med RFSL-flagga”.

Nu säger Annelie Enochson till SvD att ”Varje lokalavdelning är suverän, men jag beklagar beslutet. I ett läge när vi ligger på fyra procent i opinionen ska vi vara rädda om våra kärnväljare, och det är inte den gruppen som går på Pridefestivalen. Det här gör mig ledsen.”

Kommentera