Fridolin och Romson närmare V än S

Enligt Ekot kommer [[Gustav Fridolin]] och [[Åsa Romson]] senare i dag föreslås som språkrör av miljöpartiets valberedning. Makthavare.se har kartlagt de båda blivande toppolitikernas sakpolitiska profil. Slutsats: De föreslagna språkrören står närmare vänsterpartiet än socialdemokraterna.

Med hjälp av de båda databaserna Valpejl och vår egen variant på valpejl har Makthavare.se gjort en första kartläggning av de båda blivande (?) språkrörens sakpolitiska profiler och hur de förhåller sig till de andra riksdagspartiernas politik.

I grafen ovan ses Åsa Romsons politiska profil matchad mot de andra riksdagspartierna.

Hur Fridolin svarat på valpejls 50 frågor ser du här, och hur Romson svarat på samma frågor ser du här. En tydlig skillnad mellan Fridolins och Romsons båda matchningar mot övriga riksdagspartier är att Fridolin sakpolitiskt står längre bort från de borgerliga partierna än vad Romson gör.

Kommentera