Damberg kandiderar till partiledarjobbet, via Facebook

[UPPDATERAD] Mikael Damberg, en av de hetaste kandidaterna till att efterträda [[Mona Sahlin]], skickade på torsdagkvällen en tydlig signal till socialdemokraternas valberedning om att han vill ha jobbet, bara han får frågan. Och av kommentarerna att döma har han en stor supporterskara.

Vid sextiden på torsdagskvällen lade [[Mikael Damberg]] ut följande statusrad på Facebook:

‎…till alla er som mailat eller FBat om att ni vill se mig som ny partiledare och undrar om jag vill och ställer upp. - Jag vill verkligen vara med och ta ansvar för den nystart som partiet behöver. Hur jag bäst kan göra nytta och vilken roll jag kan spela är det andra som får avgöra.

Om man översätter den socialdemokratiska som pratas i statusuppdateringen till vanlig svenska betyder det ungefär: ”Jag vill ha jobbet, och jag vill att ni i valberedningen får reda på det, och på samma gång ser vilket stort stöd jag har ute i partiet”.

Uppdatering: Mikael Damberg avböjer att kommentera det som han skrivit på sin Facebooksida.

- Mikael hälsar att han inte har några ytterligare kommentarer att ge annat än det han skrivit, säger [[Jenny Engdahl]], Mikael Dambergs presskontakt på riksdagskansliet till Makthavare.se

Efter drygt en timme hade ett hundratal personer klickat gillar under statusraden.

Bland de som lämnat skriftliga kommentarer återfinns chefredaktören på Dagens Arena, [[Nisha Besara]], som skriver: ”Ohh, det var det härligaste jag hört på länge”.

EU-parlamentarikern [[Åsa Westlund]], som kommer från samma partidistrikt som Damberg, fyller kort och gott på med ett ”Yes!”, och kanske mest intressant, så stöttar ordföranden i kriskommissionen [[Ardalan Shekarabi]] Dambergs kandidatur med orden ”tycker att det känns riktigt roligt att Mikael Damberg bestämt sig”.

Ledarskribenten [[Widar Andersson]] ger i sin tur tummen upp för Dambergs drag genom att på sin Facebooksida kort och gott skriva: ”Kul att Mikael Damberg stiger fram och säger att han vill! Nu kan det börja röra på sig.”

* * *

PS: Läs mer om Mikael Damberg här.

Kommentera