Recension av centerpartiets valsilo

En av de mer uppseendeväckande stugorna på Sergels torg i Stockholm är centerpartiets cylinderformade torn i grönt.
Utanför står [[Susanne Signal]] och delar ut godis. Susanne är centerpartist och det är därför hon står här. Hon har dessutom tagit del i en utbildning där man bland annat får lära sig om säkerhet och hur man pratar med väljare. Efter den utbildningen kan man stoltsera med titeln ”certifierad valarbetare”. Denna krävs för att få representera centerpartiet i valstugan.

Passen i stugan är mellan två och tre timmar långa och man jobbar ideellt. Vi undrar lite varför stugan ser ut som den gör och Susanne svarar att det är smart att bygga på höjden!

– Det finns faktiskt de som har frågat om de får köpa den!

Stugan är  helt rund vilket gör det helt naturligt att ”ta en sväng runt” inuti den. Förutom det som brukar finnas i valstugan såsom information om partiet är det lite som att komma till paradiset av gratisprylar. Vem tackar nej till en frisbee, grön lösnäsa, ballonger, pennor och godis? Trots att lösnäsan är en storlek för stor får centern höga give-awayspoäng.

Susanne har klätt sig efter väder och i dag är det en aning mulet. Smart och snyggt med sköna tygskor och under den inte allt för smickrande parti-t-shirten  döljer sig en skön randig tröja. Stort plus för de tjusiga centern-örhängena!

Men vem är det egentligen som har designat detta gröna minihöghus? Det kan inte Susanne på rak arm säga. Centerpartiet siktar på högsta betyg i kategorin häftigaste valstuga, och visst hade de kunnat knipa den platsen om de hade varit fiffiga nog att fylla ”silon” med havre. Det är väl ändå bondepartiet vi snackar om?!

Trots denna fadäs får centerpartiets valstuga ett VG för alla finurliga gratisgrejer och hade Susannes t-tröja varit figursydd hade vi kanske kunnat tala om ett ännu högre betyg!

Kommentera