Dagens makthavare: Sonja Schwarzenberger

I dag utsågs [[Sonja Schwarzenberger]] – journalist, programledare, författare, regissör och skribent – till Dagens makthavare. Hon är bland annat chefredaktör för den feministiska kulturtidskriften Bang och sitter med i TV4:s nyhetspanel. Makthavare.se fick chansen att ställa några frågor.

Varför är Stockholm Pride viktigt?

- Priden är det absolut största och mest etablerade offentliga tillfället att visa hur hbtq-personer fortfarande marginaliseras, men också att fira alla framsteg och den stolthet, kamp och människorna som för den. Men det viktigaste är givetvis möjligheterna till frivolt leverne och heta hångel som Priden genererar.

Hur ser du på årets tema; ”makt”?

- Jag hoppas på samtal om den förändrande makten som vi besitter och visionära idéer om framtiden.

Vad gör dig till en makthavare?

- Jag har genom mitt jobb som journalist både en privilegierad roll i samhället och möjlighet att, i bästa fall, starta en offentlig debatt, och kanske en och annan skandal.

Missa inte utfrågningen av Sonja Schwarzenberger kl. 13 i dag på Pride House.

Kommentera