Och så var det det här med de kvinnliga politiska bloggarna…

Som Makthavare.se tidigare skrivit driver den moderate bloggaren [[Kent Persson]] varje vecka Veckans bloggdebatt. Denna veckas tema handlar om favoritbloggar.

Det är endast andra dagen på temat, men redan nu har ett antal större bloggare (se till exempel HBT-sossen, Johan Westerholm och Per Ankersjö)  hakat på uppmaningen och börjat lista sina favoriter. Och trenden är tydlig: det är männen som dominerar det politiska bloggandet. Unga kvinnor må ha de största livsstilsbloggarna i landet, men bland de politiska bloggarna är både könet och  åldern en annan. Samma symptom kan också ses på Politometerns ranking över de mest inflytelserika politiska bloggarna i landet där endast två av topp-tio är kvinnor.

Kulturbloggen efterlyste i våras ett bättre samarbete kvinnliga bloggare emellan, och menade att de politiskt bloggande männen emellanåt glömde bort att det fanns kvinnliga bloggare. Bloggen Karins värld driver tesen att det är de mer blandade livsstil-politikbloggarna som många kvinnor har som gör att de inte får utrymme på samma sätt. Lösningen enligt dem båda kan tyckas vara enkel: blogga mera, länka mera.

Kanske är det tillräckligt.  Eller är det så enkelt att majoriteten av de intressanta politiska bloggarna råkar vara skrivna av män?

Kommentera