Mest kredd vinner valet?

Har socialdemokraterna blivit för mycket Acne-jeans och för lite blåställ? Mer Louis Vuitton än LAS? Det frågar sig Expressens [[Karin Olsson]] i en ledare i dag.

Makthavare.se har tidigare skrivit om högern och vänsterns försök att poppa till musiken, försök som ständigt görs bäst av de sistnämnda. Olssons ledare handlar om den populärkulturella eliten, dit bland annat [[Marit Bergman]], [[Henrik Schyffert]] och [[Andres Lokko]] kan räknas till, som alla samlas runt socialdemokraternas [[Mona Sahlin]].

De borgerliga laget saknar goda exempel. Att den moderata statsministern [[Fredrik Reinfeldt]] uppgett Da Buzz som favoritband vinner inte många coolhetspoäng. Journalisten [[Fredrik Strage]] drar det så långt som att det bara finns ett högerspöke som gjort avtryck i rockhistorien, nämligen [[Johnny Ramone]].

Karin Olsson avslutar sin text med att fråga huruvida Acnejeansboomen inom socialdemokraterna vinner något val. Att man vinner trendkänsliga typer vet vi, men vinner socialdemokraterna – för att citera kristdemokraternas [[Göran Hägglund]] – ”verklighetens folk”?

Kommentera