Han ska hjälpa kd med sociala medier

[UPPDATERAD] [[Dan Jormvik]], 27 år och boende i Stockholm, är kristdemokraternas nya redaktör för sociala medier. Han har tidigare läst statsvetenskap i Uppsala, och under höstterminen 2008 gjorde han praktik på EU-kommissionens representation i Stockholm, där han var placerad på medieenheten. I sin utvärdering av praktikterminen skriver Jormvik att ”jag blev lite förvånad när jag fick erbjudandet om att göra praktik på medieenheten eftersom jag inte har någon form av journalistutbildning”, men verkar dock nöjd med erfarenheten.

Han har en taxerad förvärvsinkomst på 102 300 kronor för inkomståret 2008 och arbetade under våren 2009 som projektledare inom sociala medier på konsultföretaget Pronto Communication.

Det nya jobbet till trots är Dan Jormvik något av en doldis i sociala medier. Till skillnad från många andra i sin generation är han varken bloggare eller Twitteranvändare, däremot finns han på Facebook, berättar han för Makthavare.se

Jormvik engagerade sig i kristdemokraternas ungdomsförbund, [[KDU]], i september 2009.

* * *

I en tidigare version av ovanstående artikel uppgavs att Dan Jormvik inte fanns på Facebook. Det var en felaktig uppgift, vilket Makthavare.se beklagar.

Kommentera