Seminarium: När tekniken förändrar politiken

[UPPDATERAD] Under nyhetsmagasinet [[Fokus]] heldagsseminarium När tekniken förändrar politiken talade en mängd intressanta inbjudna gäster. Makthavare.se var på plats och filmade.

Dagens första arrangemang hade rubriken ”One year with Obama. Constant campaigning, transparency and the art of managing expectations.”, och hade Veckans makthavare Alan Rosenblatt som huvudtalare. Hans inlägg kommenterades sedan av [[Katrine Kielos]] ([[Aftonbladet]]) och [[Billy McCormack]] ([[Timbro]]):

Under rubriken ”Global utblick. Har nätet medverkat till att stärka demokrati och mänskliga rättigheter globalt? Hur nyhetsvärderar traditionell media digitala demonstrationer, och vad händer när stater använder bloggar och sociala medier i propagandasyfte?” talade sedan [[Kajsa Klein]] (doktorand i medie- och kommunikationsvetenskap, JMK), [[Vilhelm Konnander]] (Rysslandsexpert, bloggare på Global Voices Online), [[Kinga Sandén]] (utrikesredaktör, [[Sydsvenska Dagbladet]]) och [[Nicklas Lundblad]] (vice vd på [[Stockholms handelskammare]], forskare och medlem i regeringens IT-råd):

Dagens sista moment var passet ”Så blir den svenska valrörelsen. Partimegafoner eller tvåvägskommunikation?”. Där samtalade [[Pär Henriksson]] (kommunikationschef, [[Moderaterna]]), [[Rick Falkvinge]] (partiledare, [[Piratpartiet]]) och [[Sofia Strömberg]] (rektor, Berghs School of Communication):

Löpande rapportering från konferensen lades även upp på Twitter under sökordet #TekPol.

Ansvariga för allt praktiskt kring inspelning och klippning har [[Josefin Berglund]] och [[Jonatan “Kip” Kipowsky]] varit. Ett stort tack för hjälpen vill vi också rikta till Josephine Hattevig. Vi vill även tacka vår samarbetspartner Seedo som via tjänsten Clipsource hjälper till att sprida videoinnehåll, vilket gör att ovanstående filmklipp även kan visas på fler kanaler än här på Makthavare.se.

Kommentera