Centerdebatt i radion slutade med polisanmälan

I eftermiddagens Studio Ett möttes de båda centerpartistiska riksdagsaspiranterna Elisabeth Thand Ringqvist och Mahmoud Aldebe från Stockholm i en infekterad debatt som slutade med löfte om polisanmälan.

[[Mahmoud Aldebe]], med en bakgrund som ordförande i Sveriges muslimska förbund, står tillsammans med bland andra [[Elisabeth Thand Ringqvist]], som till vardags arbetar som politisk sakkunnig åt [[Maud Olofsson]], på centerns nomineringslistor till provvalet för riksdagslistorna. Mahmoud står på listan för [[centerpartiet]] i Stockholms län och Elisabeth på Stockholms stads lista.

De båda partivännerna möttes i en debatt mot bakgrund av att Elisabeth för några dagar sedan gått till attack mot Mahmoud på Expressens debattsida och i en artikel anklagat honom för att vara en ”radikal islamist [som] lierar sig med de mest fundamentalistiska grupper vi har i Sverige.”

Vidare skrev hon att:

”En islamist som inte ens omfamnar det grundläggande axiomet att FN:s mänskliga fri- och rättigheter ska gälla alla och alltid, kan inte kalla sig centerpartist.”

I P1-programmet Studio Ett möttes de båda under onsdagseftermiddagen i en diskussion om vad Elisabeth Thand Ringqvist egentligen menade med sina anklagelser. I samtalet förklarade bland annat Mahmoud Aldebe att Elisabeth Thand Ringvist spelar på islamofobiska strömningar och berättade i slutet på debatten att han tänker låta rättsväsendet pröva hennes påståenden.

- Att kalla mig islamist, extremist och radikal är förtal som jag kommer polisanmäla.

På en fråga från Makthavare.se via hennes facebookgrupp om hur det känns att bli polisanmäld svarar Elisabeth Thand Ringqvist med lätt skämtsam underton:

- Annorlunda och nytt.

Kommentera