Marit Bergman: Jag är inte sosse, jag röstar på vänsterpartiet.

Makthavare.se fick en pratstund med Marit Bergman efter konserten som hon höll före kvällens tal. [[Mona Sahlin]] kallade Marit Bergman ”en soldat i vår armé” och det tycker Marit Bergman är en bra beskrivning.

- Jag har aldrig röstat på sossarna, jag röstar på [[Vänsterpartiet]], men det är ju jordens chans nu att äntligen få en kvinnlig statsminister som är bra. Därför spelade jag, jag stödjer henne, jag gör gärna en insats.

- Om det blir en vänsterregering efter nästa val, så kanske jag till och med flyttar hem igen. Haha.

Marit Bergman bor sedan två år tillbaka i New York och engagerade sig för att [[Hillary Clinton]] skulle bli demokraternas presidentkandidat.

- Nu blev det ju bra ändå, men feminismen kommer först i min värld. Min plan var att jag skulle bo i New York tills Hillary blev president och sedan skulle jag flytta hem när Mona blev statsminister.

- Mona har redan gått igenom så mycket och stått pall, så jag är säker på att hon blir bra.

Comments

  1. Janne Eriksson says:

    Det är rent tragiskt om det nu skulle vara så att (s) skulle uppfattas som ett feministiskt parti. Inget parti har haft egen majoritet så länge i modern tid, och inte märks väl det särskilt bra i jämställdhetsfrågor? eller?…Så att det skulle bli nåt bättre med en (s)- statsminister, oavsett om hon är kvinna, är tvivelaktigt. Orättvisorna finns inbyggda i det gubbstyrda systemet utvecklat under många år av maktmissbruk.

  2. Janne Eriksson says:

    jag vill bara förtydliga att jag har hjärtat till vänster…inget annat

Trackbacks

  1. [...] om inte vanligt, så åtminstone vanligare att artister tar ställning för ett politiskt parti. Marit Bergman är socialdemokrat/vänsterpartist och Wille Crafoord är moderat, för att ta två exempel.Det smäller dock inte fullt så högt som [...]

Kommentera