Cykeln är en genetisk triumf

Utan cykeln hade våra förfäder inte förflyttat sig många byar bort. Utan cykeln hade vi förmodligen också varit kraftigt inavlade. Med cykelns storslagna betydelse  i åtanke arrangerar Timbro under Almedalsveckan ett seminarium om framtidens mobilitet och den fria rörligheten.

I höst publicerar också Timbro boken Resor som förändrar världen av [[Maria Rankka]] och [[Anders Ydstedt]] och seminariet kommer med största sannolikhet att ge ett smakprov av olika perspektiv. Från cykelns betydelse för mänskligheten via diktaturregimers förtryck av människor till klimatdiskussionens påverkan på vårt resmönster.

Hur ska vi underlätta mobiliteten i framtiden? Under torsdagen klockan 10.30 på Teaterskeppet kan du lyssna till [[Tobias Billström]] (M), [[Mikaela Valtersson]] (MP), Maria Rankka och Anders Ydstedt som diskuterar just detta. Passa på att cykla dit!

Comments

  1. Lars GV Eriksson says:

    Cykeln som allmänt kommunikationsmedel har väl inte ens funnits i 100 år. Var man ”kraftigt inavlade” innan dess, eller? Jag har en känsla av att folk i alla tider haft koll på vilka man skulle gifta sig med eller inte. När pappan sa till sin son att ”henne ska du inte gifta dig med” så hade han ofta fog för vad han sa….. Mindre rörlighet kompemserades ofta av mer social koll och medvetenhet.

Kommentera