Finansministern börjar långblogga

Finansminister [[Anders Borg]] har börjat blogga. På bloggen ”Ekonomi, arbete och politik” tänker sig finansministern lägga ut ”längre sammanhängande kommentarer till ekonomisk politik som publiceras några gånger om året.” Och långt är det.

Anders Borgs första inlägg i bloggosfären är inget för den som har ont om tid. I sitt inlägg kommenterar ministern det finanspolitiska läget, finanspolitiska rådets senaste kommentarer och det svårbedömda ekonomiska läget med  nätta 4 300 ord eller 30 000 tecken. Det är fem DN-debattartiklar på raken.

Bloggen är såleds knappast ett försök att göra sig mer folklig på samma sätt som [[Carl Bildt]] som genom korta snabba inlägg på sin blogg har fått en stor läsarskara som kan följa utrikesministerns dagliga arbete.

Kommentera