Bästa svenska EU-företrädarna

DN debatt i dag presenterar moderaternas partisekreterare [[Per Schlingmann]] resultatet av Skopundersökning om svenskarnas syn på EU och våra företrädare i EU-sammanhang.

Enligt Skop anser 29 procent att svenskarna anser EU-kommissionären [[Margot Wallström]] är bäst på att företräda Sverige i det europeiska samarbetet. Det är naturligt, menar Schlingmann, eftersom hon har verkat som svensk kommissionär under de senaste tio åren. Däremot är kommissionens och de enskilda kommissionärernas roll inte att se till nationella intressen.

25 procent svarar statsminister [[Fredrik Reinfeldt]] och lika många utrikesminister [[Carl Bildt]].

I andra sammanhang hade det möjligen setts som ett underbetyg att bara en fjärdedel av svenska folket betraktar statsministern som landets främsta företrädare i EU-samarbetet, men i DN-artikeln framställs det som en partipolitisk seger för moderaterna.

Schlingmann ställer nämligen m-företrädarnas siffror mot de endast 4 procent som anser att oppositionsledaren [[Mona Sahlin]] är bäst på att företräda Sverige. ”När de politiska alternativen ställs mot varandra är bilden av att det är moderata företrädare som bäst företräder Sverige i EU mycket tydlig”, skriver moderaternas partisekreterare.

Det faktum att Sahlin är just oppositionsledare och inte har i uppgift att representera Sverige internationellt tas dock inte upp som en betydelsefull faktor.

Comments

  1. Och vart finns regeringen europaminister Cecilia Malmström på denna lista? Eller finns hon bara i regeringen för att fylla upp en tom stol, som de övriga ministrarna?

Trackbacks

  1. [...] – även i Fokus. Schlingmann konstaterar att hon är bäst, hon utfrågas av Tomas Ramberg, makthavarna bloggar, Lotta Gröning kommenterar hennes beörm till Reinfeldt, det ifrågasätts vad hon har [...]

Kommentera