Dynastin är tillbaka

Jo, det var ett bra tal som Mona Sahlin höll. Och visst var det mycket folk. Liksom det vittnar om oerhörd självsäkerhet att släppa fram en herrelös stå-upp-sputnik som inledare.

Det var också några tydliga besked som Sahlin levererade, riktade direkt mot de grupper som (s) måste ha med sig om de ska plocka hem valet 2010.

Men det intressantaste var ändå markeringen av att det Perssonska intermezzot är över. Dynastin har kommit tillbaka. Successionsordningen är återställd. Mona Sahlin fick tillbaka de andliga rörelseregalierna när Listbeth Palme gick upp på scenen för att markera att övergången är säkrad, kedjan Erlander-Palme-Carlsson-Sahlin är åter ihoplänkad.

Det var därför historia vi bevittnade i Almedalen igår. Det här kan ni berätta för era barnbarn – ”jag var med på kröningen 2008″……

Comments

  1. Får inte Persson vara med i den socialdemokratiska kedjan av statsministrar?

  2. PB, Persson anses av de socialdemokratiska kremlologerna inte riktigt passa in i det sammanhanget riktigt. Han kom liksom in utifrån; från kommunpolitiken, och hade inte samma starka förankring i kanslihus och partistyelsen.

  3. Och inte Per Albin heller… Är möjligen graden av socialism det andra kriteriet?

Kommentera